keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

E-P:n nuorten koirien tokoringin näyttökoe

Huhheijjakkaa, niin vaan kuukaa aika juoksee! Mun piti niinkun heti päivitellä tänne tästä, mutta en sitten päivitellyt. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Nuorten koirien tokoringin näyttökoe oli tosiaan sunnuntaina, Ilmajoella LaTon hallilla. Meille täysin vieras paikka, vanha kanala. Pihalla lisäksi heposia ja raha haisi, niinku tavatahan sanua aakeella laakeella.

Halliin sai mennä tutustumaan tunti ennen näyttökoetta, oltiin paikalla n. klo 9:10 (näyttökoe siis klo 10). Jenni oli mulle sanonut, että kannattaa käydä kattomassa myös peräseinällä olevat peilit, ettei sitten tuu yllätyksenä. :D Olihan se aika hassua, kun toinen vaan nosti huultaan omalle peilikuvalle. Ei siis murissut, nosti vain huultaan. Hölmö koira. No joo, otettiin vähän sivua, seuruuta ja paikkamakuuta siinä. Saatiin häiriöksi myös toinen koira jossain kohtaa ja vähän keskittymisvaikeuksia oli valkoisella eläimellä.
Pissatin ja vein Lunan autoon siinä ennen tasaa. "Vähän" piti heposille haukkua, vaikka kuinka yritin sanoa ettei ne tee pahaa. Hölmö koira.

Oltiin arvotussa järjestyksessä kakkosina, onneksi. Äkkiä alta pois, ei pääse jännitys kasvamaan ihan liikaa.
Aloitettiin seuruulla (siis sillä, mitä me ei olla treenattu :D ), ja se meni odotuksiin nähden jopa paikkapaikoin tosi hyvin. Ohjaajakin tiesi kumpi on oikea ja kumpi vasen. ;) Kontakti voisi olla parempi, mutta kuten sanoin, ei me oltu sitä treenattukaan.
Sitten tais olla suora luoksetulo vuorossa. Se meni juuri niin nappiin kuin vain voi mennä. Ylpeä.
Kapula meni ihan yhtä vahvasti kuin kotonakin, eli vähän järsäisi, ei pidä vielä itse.
Ja viimeisenä yksilöliikkeenä meillä oli ALO estehyppy, sekin meni niin nappiin kuin vain voi ikinä mennä. Ylpeä.
Sitten se pahin kaikista. Paikkamakuu. Ihan parhaaksi ollaan se treenattu, mutta ei koskaan, ei koskaan muiden koirien kanssa. Luna on tosi hyvä vaikka tulis vettä saavista kaatamalla niskaan. Vaikka tuuli ulvois korvissa kuinka lujaa. Mutta kun ne muut koirat. Meidät ohjattiin ulos, koira käyttäytyy agressiivisesti.

Tuomarit veti mut vielä sivuun ja selvensi, ettei koira käyttäydy sillä lailla agressiivisesti muita koiria kohtaan, vaan sillä lailla. Eli vieras paikka, vieras tilanne, jännitys, ei korvia, lämmintä ilmaa korvien välissä jne jne. Itkun tirautin, koska haluan niin kovin. Vitutti ja otti päähän, miksen itse keskeyttänyt? Noh, turha se on nurista kun paskat on housuus, ens kerralla osaan lopettaa leikin itse.

Eli mitä jäi mieleen? Koirani ei osaa käyttäytyä vieläkään muiden koirien seurassa, mutta osaakin yhtäkkiä keskittyä sielä nauha-aidan toisella puolella ihan täysiä. Yksilösuoritukseen olen aivan älyttömän tyytyväinen, ja tiedän että paikkiksen kanssa on tekemistä ihan jumalattomasti. Tai lähinnä niissä muissa koirissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti