maanantai 7. marraskuuta 2016

Seinäjoki KV 2016 ja petotesti

Näyttelyistä ei paljon kehuttavaa jäänyt, aivan paha mieli jäi. Ei niinkään siksi, etteikö arvostelu olisi koiran näköinen, vaan siksi, että tuomari kiinnitti mielestäni aivan liikaa huomiota täysin keskenkasvuisen koiran kokoon ja massaan. Tuomari kysyi multa ihan suoraan, että saako koira ruokaa ja olenko käyttänyt sen eläinlääkärissä laihuuden takia? Kyllä, syö kun hevonen ja en, en ole käyttänyt eläinlääkärissä, ell kyllä tietää että kaveri on hoikka, mutta niinhän se kasvavan koiran kuuluukin olla.


Seinäjoki KV, Marianne Holm, NUO H

Aivan liian laihana esiintyvä vajaa 2 vuotias. Oikea tyyppi ja mittasuhteet, mutta koiralta puuttuu kaikki massa. Luusto voisi olla voimakkaampi. Ranteet ovat painuneet. Oikeat pään linjaukset. Silmät voisivat olla tummemmat ja hieman tummempi pigmentti. Hieman haja-asentoiset korvat. Niukat kulmaukset edestä, voimakkaat takaa. Oikea karvanlaatu. Liikkuu löysästi edestä, kapeasti takaa ja sivuaskeleesta puuttuu työntö.





Tammikuussa olisi tarkoitus käydä visiitillä Lahden käyttökoiranäyttelöissä. Luna saa nyt päivittäin lisäksi rasvaista lihaa ja öljyjä, josko ei olisi noin silakka tammikuussa. Luojalle kiitos, meillä ei ole tavoitteita näyttelyrintamalla, voisi pian vituttaa ja lujaa :D

Ja tässä vielä se petotesti (susi) ja alla "arvostelu". Testaajana Asko Sorvo. Asko vielä sanoi testin jälkeen, että epävarma koira kasvoi kokoa moninverroin kun susi tuli sermin takaa esiin ja rohkeasti lähti ajamaan sutta pois ja puolustamaan ohjaajaansa. Ainoana miinuksena tuo, että koira työskenteli liian lähellä sutta ja oli hiinä ja hiinä, käykö kiinni. Lisää positiivisia kokemuksia, niin saadaan epävarmuus pois eikä tartte pelätä napsumisia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti