maanantai 14. maaliskuuta 2016

Mitä, missä mennään?

Voi pojat! Luulin päivitelleeni tämän vuoden puolella edes viimeksi, mutta ehei.. Kamala kun aika on mennyt äkkiä! Isäntä lähti takasin töihommiin alkuvuodesta, liekkö siitäkin johtuvaa, etten ole yksinkertaisesti jaksanut päivitellä. Fakta kuitenkin on, että tekemistä piisaa kun kotona on ylivilkas pian 5v ja taapero pian 1v, koirat ja kissa ja mä. No mutta, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :)

Paljon on kuitenkin tapahtunut tässä tämän vuoden puolella. Pari kuukautta takaperin Valkoisten Poikien Jenni lupautui meille koutsiksi tokon saralla. Ihan parasta ja mahtia ja mitä vielä kun on n. kerran viikossa reenejä vahtaamassa ihminen, joka tietääkin siitä asiasta jotain! Eli arkena reenaillaan omatoimisesti täälä meidän kotona joko sisällä tai ulkona ja yleensä sunnuntaisin käydään hallilla kattomassa mitä ollaan saatu aikaan. Sunnuntaisin myös saadaan ns. kotiläksyjä, eli sellasia hommia mihin kannattaa panostaa tulevalla viikolla.



Hommaa ollaan saatu kasaan ihan kivasti ja huhtikuun eka sunnuntai oleva Etelä-Pohjanmaan nuorten koirien tokoringin valintakoe ei edes ihan hirvittävästi enään jännitä. Ihan hirvittävästi. Vielä. :D Valintakokeessa on liikkeinä ALO paikallaanolo, seuraaminen, suora luoksetulo, kapula ja vapaavalintainen joka meillä on ALO estehyppy. Uudet säännötkin sain joku viikko takaperin hyppysiini ja niitä onkin nyt luettu kuin raamattua konsanaan.. :) Mitä liikkeisiin tulee, paikkamakuussa suurin onkelma tulee olemaan muut koirat. Luna on äärimmäisen häiriöherkkä ja tätä pitäisi ehtiä harjoittelemaan edes kerran pari ennen huhtikuun alkua, ihan siis vieraiden koirien kanssa. Seuraaminen, luulin sen olevan hallussa, mutta hallilla totesin, ettei se olekkaan. Kontakti kateissa ja suuntakin välillä. Luoksetulo toimii, kuten myös hyppy. Kapula otettiin haltuun vasta viime viikolla ja päästiin siihen pisteeseen, että Luna hoksasi saavansa palkan kun koskee kapulaa. Jee!





Tämän viikon ohjelmassa meillä on pääasiallisesti näyttelyjuttuja, koska meillä on ekat näyttelyt (Seinäjoki RN) lauantaina. KÄÄK! Jossain välissä pitäisi myös ehtiä kapulaa ja seuraamista/kontaktia harjoittamaan. Mutta pääpaino tällä viikolla seisotuksessa, hampaissa ja juoksussa. Ollaan Jennin kanssa huomattu, että Luna toimii parhaiten kun saa purkaa loputonta energiaansa ensin hetken. Niinpä lauantain suunnitelma on käydä lenkillä ennen kukon laulua ja siitä jatkaa lähestulkoon suoraan näyttelypaikalle (Hauhau-halli, Bullerintie). Meidän kehä (3) alkaa klo 10, paikalla siis viimeistään klo 9. Tähtään klo 8. Ääh, pelkään jo valmiiksi miten Luna haukkuu kaikille ja koko ajan. Vaikka ollaan sekin huomattu, että kun on tekemistä, ei ehdi haukkua kaikkia pystyyn. Mutta entäs sitten kun pitää olla hienosti rivissä muiden koirien kanssa? :D



Eli summa summarum, tekemistä piisaa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti